SpaCare Alka Up 1 kg
search
  • SpaCare Alka Up 1 kg

SpaCare Alka Up 1 kg

170 kr
Inkl. moms

SpaCare Alka Up 1 kg används för att höja badvattnets alkalitet. Låg alka­limängd gör att metall rostar i vattnet och ger stora avvikelser vid pH-reglering. Alka Up fungerar som en pH-broms i vattnet, och gör det därigenom mycket enklare att styra pH-värdet.

Alkaliniteten visar hur stor mängd alkaliska grundsalter som är upplösta i badvattnet. En bra alkalimängd bör hålla mellan 80 och 120 mg/l. Om alkaliniteten är för låg finns det risk för stora svängningar i pH-värdet. Med SpaCare Alka Up kan du få upp värdet, vilket gör det mycket enklare att styra vattnets pH-värde.

Levereras i burk om 1 kg.

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Bruksanvisning

Mät alkalimängden i anläggningen. Är alkalimängden under 70 mg/l till sätter du SpaCare Alka Up. För att höja alkalimängden 30 mg/l i 1000 liter vatten tillsätts 60 ml Alka Up. För att höja alkalimängden 100 mg/l i 1000 liter vatten tillsätts 2 dl Alka Up. Lös upp Alka Up i en ren plasthink och sprid lösningen i vattnet när vattencirkulationen är igång. Vattenmassagen ställs in på lägsta hastighet. Vänta 15 minuter och kontrollera alkalimängden igen. Om den är fortsatt låg till sätts mer Alka Up. Avsluta med att justera pH-värdet till mellan 7,0 och 7,4.

SpaCare

SpaCare-produkterna är särskilt utvecklade för spabad. Som ägare till ett utomhusspa måste du kunna lita på att vattnet alltid är rent och att hygienen är den bästa tänkbara. SpaCare har utvecklat och förfinat sina produkter så att de tillgodoser det perfekta behovet – bland annat genom att testa produkterna i samarbete med offentliga laboratorier. Det är din garanti för att spabadet blir en outtömlig källa till välbefinnande och njutning.

Genom att klicka på länken nedan får du fram SpaCares produktguide i pdf-format. I den kan du bland annat läsa om SpaCares sortiment, hur produkterna ska användas och vilka vattenvärden som är optimala samt hur du justerar dem. Du finner även en checklista för hur du ska sköta ditt spabad samt en sida med problemlösning där du exempelvis finner svar på vad du gör om ditt vatten blivit grönt eller grumligt.

SpaCare Produktguide

38.300.430

Datablad

Mängd
1 Kg

Nerladdning

Du kanske också gillar