SpaCare pH Down Granular 1,5 kg
search
  • SpaCare pH Down Granular 1,5 kg

SpaCare pH Down Granular 1,5 kg

145 kr
Inkl. moms

SpaCare pH Down Granular 1,5 kg är ett pH-sänkande medel för justering av pH-värdet i spabad, massagebadkar och bubbelbad. Med pH Ner kan du sänka pH-värdet.

Ditt badvatten får varken vara för surt eller för basiskt. Det handlar om att hitta ett värde som ligger så nära ditt eget naturliga pH-värde som möjligt. Med ett optimalt pH-värde försäkrar du dig samtidigt om att desinfektionsmedlen kommer att fungera som de ska.

Ett bra pH-värde ligger omkring 7,0-7,4. Om du har högt pH är vattnet basiskt, detta gäller för värden över 7,4. Vatten med för högt pH kan kännas fett och obehagligt för de badande, se grumligt eller möjlkaktigt ut och ge kalkutfällningar. Dessutom har klor sämre verkningsgrad.

Levereras i burk om 1,5 kg.

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Bruksanvisning

pH-värdet mäts med teststickor eller annan utrustning. Vid pH 7,0-7,4 känns vattnet skönt och behagligt när man badar. Är pH-värdet högre än 7,8 tillsätter du SpaCare pH Down Granular för att sänka pH-värdet till lämplig nivå.  För att sänka pH-värdet 0,2 i 1000 liter vatten tillsätts 9 g=6 ml SpaCare pH Down. För att sänka värdet 0,6 i 1000 liter vatten tillsätts 22 g=15 ml pH Down. Strö försiktigt ut den önskade mängden pH Down över vattenytan samtidigt som du har alla massagepumpar igång. Efter cirka 3 minuter gör du en ny mätning av pH-värdet. Upprepa vid behov behandlingen genom att tillsätta ytterligare en dos pH Down tills att pH-värdet ligger mellan 7,0-7,4. Om du har mjukt vatten i spabadet kan det vara nödvändigt att även justera badvattnets alkalinitet med SpaCare Alka Up.

SpaCare

SpaCare-produkterna är särskilt utvecklade för spabad. Som ägare till ett utomhusspa måste du kunna lita på att vattnet alltid är rent och att hygienen är den bästa tänkbara. SpaCare har utvecklat och förfinat sina produkter så att de tillgodoser det perfekta behovet – bland annat genom att testa produkterna i samarbete med offentliga laboratorier. Det är din garanti för att spabadet blir en outtömlig källa till välbefinnande och njutning.

Genom att klicka på länken nedan får du fram SpaCares produktguide i pdf-format. I den kan du bland annat läsa om SpaCares sortiment, hur produkterna ska användas och vilka vattenvärden som är optimala samt hur du justerar dem. Du finner även en checklista för hur du ska sköta ditt spabad samt en sida med problemlösning där du exempelvis finner svar på vad du gör om ditt vatten blivit grönt eller grumligt.

SpaCare Produktguide

38.300.425

Datablad

Mängd
1,5 Kg

Nerladdning

Du kanske också gillar