Baquacil Teststickor pH 25 st
search
  • Baquacil Teststickor pH 25 st
  • Baquacil Teststickor pH 25 st

Baquacil Teststickor 25 st

310 kr
Inkl. moms

Baquacil Teststickor pH 25 st används för att mäta PHMB-, pH- och alkalivärdet i poolen. Håll enkelt koll på poolvattnets värden med dessa lättanvända teststickor. Bra vattenvärden minskar risken för hud- och ögonirritation samt säkerställer god vattenhygien.

Levereras i burk med 25 st stickor.

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Mätvärden

En gång i veckan kontrolleras PHBM med ett testset eller teststickor. Lämplig nivå ligger mellan 30-50 mg/l. Med en PHMB-nivå på 30-50 mg/l säkerställs en kontinuerlig nedbrytning av de bakterier som överförs till vattnet.

Alkaliniteten visar hur stor mängd alkaliska grundsalter som är upplösta i badvattnet. En bra alkalimängd bör hålla mellan 80 och 120 mg/l. Om alkaliniteten är för låg finns det risk för stora svängningar i pH-värdet.

Ett bra pH-värde ligger omkring 7,0-7,4. Om du har lågt pH är vattnet surt, detta gäller för värden under 7,0. Vatten med för lågt pH kan ge ögonsveda, är korrosivt för metalldelarna och kan resultera i grönt vatten om det finns koppar eller kopparlegeringar i din swimmingpool. Om du har högt pH är vattnet basiskt, detta gäller för värden över 7,4. Vatten med för högt pH kan kännas fett och obehagligt för de badande, se grumligt eller möjlkaktigt ut och ge kalkutfällningar. Dessutom har klor sämre verkningsgrad.

Användning

Undvik att ta i teststickornas testdel. Doppa en sticka i poolvattnet och håll det under ytan i någon sekund. Ta upp stickan ur vattnet, skaka inte av eventuellt vatten som är kvar på stickan. Vänta 15 sekunder och jämför sedan färgerna för PHMB, pH och alkalinitet med skalan på baksidan av förpackningen.

OBS!

Stäng förpackningen noggrant mellan varje användning. Förvara förpackningen i rumstemperatur.

32.121.500

Datablad

Mängd
25 stickor

Nerladdning

Miami Pool guide 2022

Semester Hemma är temat - här finner du inspiration till dina drömmar

Nerladdning (15.88MB)

Du kanske också gillar