Filtertvättare Waterwand
search
  • Filtertvättare Waterwand
  • Filtertvättare Waterwand
  • Filtertvättare Waterwand
  • Filtertvättare Waterwand

Filtertvättare Waterwand

255 kr
Inkl. moms

Filtertvättare Waterwand är en mycket effektiv handhållen filterrengörare för spafilter. Filtertvättarens design gör filterrengöringen enkel och smidig. Filtertvättaren kopplas enkelt till trädgårdsslangen och hjälper till att rengöra filtret snabbt och effektivt. Dessutom minskas vattenförbrukningen.

För att vattnet i ett spabad ska vara rent och klart cirkuleras det genom spabadets filter ett par gånger per dygn. När vattnet filtreras rensas det från kroppsoljor, kosmetikarester och andra fysiska partiklar som flyter runt i vattnet och bidrar till att göra det grumligt. Efter en tids användning blir filtret igensatt av allt smuts som samlats i det. Då måste det göras rent manuellt.

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Tvätta spafilter

Vi rekommenderar att du cirka en gång i veckan eller varannan vecka tar upp filtret ur spabadet och spolar rent det med vattenslang. Utöver detta bör du med jämna mellanrum, cirka varannan månad eller vid behov, gör en ordentlig filtertvätt. För att rengöra spafilter finns två användbara produkter: Filtertvättare Waterwand och SpaCare Filter Cleaner. Filter Cleaner är en mycket effektiv rengöringsvätska speciellt framtagen för att lösa upp fetter och biofilm från spafilter.

Hur rengör jag mitt spafilter?

Ta ut filterpatronen och spola rent från all synlig smuts mellan lamellerna med rent vatten från kran eller slang. Om det är svårt att få bort smutsen mellan lamellerna är vår filtertvättare Waterwand ett utmärkt verktyg. Placera filtertvättaren på munstycket på vattenslangen. Håll filtertvättaren så att taggarna sticker in mellan lamellerna på filtret och för sedan tvättaren långsamt nedåt. Upprepa runt om filtret. Placera sedan spafiltret i en hink eller dylikt. Tillsätt 1 dl SpaCare Filter Cleaner och fyll upp med rent vatten tills att filtret är helt täckt. Om du har problem med att filtret flyter upp är ett bra knep att använda en hink med lock och fylla på med vatten hela vägen upp till kanten. Låt filtret ligga i minst 12 timmar och skölj det sedan noga med varmt vatten. För extra effektiv rengöring kan proceduren med filtertvättaren upprepas efter att filtret legat i filtertvättslösningen.

Det är en bra idé att ha två uppsättningar filterpatroner. Då kan den ena användas medan den andra ligger i blöt i en rengöringslösning med SpaCare Filter Cleaner.

80.400.110

Du kanske också gillar