Saniklar Phosphate Remover 1 liter
search
  • Saniklar Phosphate Remover 1 liter

Saniklar Phosphate Remover 1 liter

752 kr
Inkl. moms

Saniklar Phosphate Remover 1 liter används för att sänka halterna av fosfater i poolen. Höga halter av fosfat gynnar algtillväxten och kan ge grumligt, grönt vatten.

Levereras i flaska om 1 liter.

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Fosfat i poolen

Har du egen brunn och fyller poolen med det vattnet är sannolikheten stor för att det finns fosfat i vattnet, men det kan även förekomma vid användning av kommunalt vatten. Har du problem med algblomning och grönt vatten rekommenderar vi att du gör ett test för att se om det finns för höga halter av fosfater i poolvattnet innan du påbörjar en eventuell chockbehandling.

Förutom de fosfater som eventuellt fanns i det vatten du fyllde poolen med kan nivåerna öka till följd av ett antal faktorer. Löv och blad som får ligga längre perioder i poolen bidrar till högre fosfatnivåer, liksom hudrester och kosmetika. Det är därför viktigt att man kontinuerligt rengör poolen och har god cirkulation och filtrering för att fosfathalten inte ska öka.

Fosfater är långlivade och bryts inte ner naturligt och därför kan mängden fosfat i poolen stiga snabbt. Grumligt, grönt vatten eller hala och slemmiga ytor kan vara tecken på för höga halter av fosfater.

Ju högre fosfatnivåer du har i pooler, desto svårare blir det att kontrollera algtillväxten. Detta innebär också att mer kemikalier behövs för att hålla god vattenhygien och motverka algtillväxten.

Är poolvattnet starkt belastat av alger börjar man med en chockbehandling med t.ex. Saniklar Super Boost Granular eller Shock Pot. När vattnets gröna färg har minskat följs nedanstående behandlingssteg.

Bruksanvisning

Behandling första gången:

Backspola filtret. Mät fosfathalten med testremsor. Är mätvärdet över 100 ppm tillsätts Phosphate Remover. 75 ml Phosphate Remover tar bort 100 ppm per 50 m³ vatten.

Tillsätt den beräknade mängden framför munstyckena med filtret i drift. Fortsätt filtreringen i 24 timmar. Kontrollera filtertrycket under tiden och backspola om det behövs. Det är inte tillåtet att bada förrän behandlingen är slutförd. Efter 48 timmar mäts fosfathalten igen och är mätvärdet över 100 ppm tillsätts ytterligare Phosphate Remover, enligt ovanstående beskrivning.

Underhåll:

Mät fosfathalten en gång i månaden och tillsätt Phosphate Remover efter behov.

 

Saniklar Phosphate Remover 1 liter

Datablad

Mängd
1 L

Nerladdning

Skötselguiden

Skötselguiden ger dig svar på alla frågor om poolskötsel.

Nerladdning (13.8MB)

Miami Pool guide 2022

Semester Hemma är temat - här finner du inspiration till dina drömmar

Nerladdning (15.88MB)

Du kanske också gillar