Solcellsdrivet bevattningssystem SOL-C24 - Irrigatia
search
  • Solcellsdrivet bevattningssystem SOL-C24 - Irrigatia
  • Solcellsdrivet bevattningssystem SOL-C24 - Irrigatia
  • Solcellsdrivet bevattningssystem SOL-C24 - Irrigatia

Irrigatia - solcellsdrivet bevattningssystem SOL-C24

1 625 kr
Inkl. moms

Ny uppdaterad modell för 2021 - Irrigatia L-series med digital display och tystare pump. Regelbunden bevattning är ett måste för välmående plantor och god skörd. Irrigatia SOL-C24 är en smart, praktisk och miljövänlig lösning för ditt bevattningsbehov som ger dina växter vatten även när du är bortrest. Med Irrigatia spar du upp till 90% vatten jämfört med att vattna med slang.Irrigatia är idealiskt för bevattning i växthus med passar utmärkt även för bevattning av:

. växter i kruka
. upphöjda odlingsbäddar/pallkragar
. friland/rabatter
. amplar
. växthus

Klicka för en video-presentation av Irrigatia

Klicka för en video-installationsanvisning för Irrigatia

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Perfekt på landstället, kolonilotten, terrass och balkong med mycket sol och på alla andra ställen du odlar ute.

Ingen anslutning till vattenkran eller el vilket gör detta till en både miljövänlig och säker lösning eftersom det inte finns någon risk med anslutning till vattenledningen som kan förorsaka allvarliga problem om kopplingen släpper och vatten sprutar fritt.

Så fungerar Irrigatia solcellsdriven bevattning

Den solcellsdrivna pumpen startar automatiskt var tredje timme i 5-20 minuter beroende av hur mycket batteriet laddats av solen och kör tills batteriet laddning minskar. Detta gör också att växterna får mer vatten när det är soligt och mindre när det är molnigt. En sådan regelbunden bevattning gör att jorden hålls lagom fuktig så att det blir inget eller minimalt med överskottsvatten som rinner ut, vilket ofta är fallet vid bevattning med längre intevall. När pumpen går hörs ett lågt surrande läte. En 200-literstunna kan räcka i två till tre veckor beroende av läge och vad som bevattnas. Vattnet pumpas direkt från en vattentunna. Fyll den med regnvatten eller direkt från kranen och låt sedan den solcellsdrivna pumpen sköta distributionen av vatten ut till droppmunstyckena. Med hjälp av ett sandfilter kan pumpen även hämta vatten direkt från en sjö eller ett rinnande vattendrag. Alternativ för utbyggnad och användning Grundsatsen innehåller en 15 meter lång slang och 12 munstycken med hållare. Kapaciteten på modell C24 är tillräckligt för att täcka bevattningsbehovet för 24 stycken 20-literskrukor eller motsvarande, se bild nedan. Upp till 48 munstycken kan anslutas. Notera dock att totala mängden vatten fördelar sig jämnt på varje munstycke så att en större mängd munstycken ger mindre mängd vatten/munstycke.

15249 - Wexthuset

Nerladdning

Du kanske också gillar