Utgått
  • Miami PHMB Autotest
  • Miami PHMB Autotest
  • Utgått

Miami PHMB Autotest

3 799,60 kr
Inkl. moms

Miami PHMB Autotest är en elektronisk vattentestare som med hjälp av indikatorvätskor och -tabletter mäter vattenbalansen i pooler där Baquacil används. Miami PHMB Autotest mäter Baquacil PHMB, Shock, pH, Alkalinitet och Kalciumhårdhet.

Levereras i komplett förpackning med väska, digital testare, indikatorvätskor och testtabletter. Indikatorvätskornas mängd räcker till 144 test per mätvärde. Tabletterna för att Mäta Baquacil Shock räcker till 50 test. Maskinen drivs av två stycken AA-batterier, inkluderas vid leverans.

Produktanpassning

Glöm inte att spara din anpassning innan du lägger produkten i kundvagnen
  • max 250 tecken
Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Äntligen kan du mäta Baqucil digitalt!

Med Miami PHMB Autotest får du ett snabbt och effektivt digitalt mätinstrument lämpligt för privata pooler där Baquacil används. Du kan mäta Baquacil PHMB, pH, Alkalinitet och Calcium Hardness, dvs vattenhårdheten. I förpackningen medföljer även testtabletter för att mäta Baquacil Shock. Detta värde behöver dock inte mätas då det enbart tillsätts periodvis. Maskinen är enkel att använda och den digitala displayen visar tydligt resultatet efter bara några sekunder. Miami PHMB Autotest är helt enkelt det optimala testverktyget för att snabbt, enkelt och korrekt mäta vattenvärdet i pooler där Baquacil används. Testaren kan även användas i pooler och spabad där andra kemikalier används, exempelvis klor, dock kommer dessa värden inte att mätas med denna maskin.

Hög kundnöjdhet

De kunder som testat maskinen är mycket nöjda och många berättar att de inte behöver dosera lika mycket kemi längre eftersom de får ett mer exakt värde än med tabletter eller stickor. Även om maskinen är dyrare i inköp kan alltså en viss besparing för kemin räknas in.

Svårt att se färgen på stickor och i testset?

Med teststickor och testset där man får olika färger beroende på vattenbalansen upplever många att det är svårt att läsa av och jämföra resultatet med färgskalan på burken. Med en digital testare elimineras risken för att tyda dessa färger fel. Det gör att du får ett korrekt mätvärde och kan dosera rätt kemikalier, utan att behöva spendera tid med att försöka tyda färgkartor där inget verkar stämma.

Bruksanvisning

Börja med att nollställa testsetet. Fyll testflaskan med det vatten du önskar testa. Förslut locket. Fyll upp ett teströr med vatten från testflaskan till 5 mm-linjen. Sätt ner teströret i maskinen med botten nedåt och pilen framåt. Tryck på knappen för att starta maskinen. När ”bLA” visas på skärmen, tryck på knappen för att nollställa mätaren och gå vidare till ”bi9” för att mäta Baquacil PHMB (Biguande). Ta bort röret.

Gå sedan vidare och mät respektive värde genom att fylla teströret med vattenprov och sedan droppa fem droppar av den indikatorvätska som används för att mäta det värde du önskar läsa av. Sätt sedan på locket, blanda vätskan och för sedan ned teströret i maskinen med botten nedåt och pilen framåt. Tryck på knappen till önskat värde visas i displayen och läs sedan av resultatet. Gå sedan vidare och mät nästa önskade värde tills att du mätt alla värden du önskar.

För att mäta Baquacil Shock används testtabletter. Dessa används på liknande sätt som vätskorna. Tryck på knappen tills ”b S h” visas på displayen. Fyll ett rör med vatten från vattenprovsflaskan, lägg i en testtablett och krossa den med den medföljande stickan. Sätt på locket och vänd röret upp och ned tre gånger för att blanda vätskan. Vänta i två minuter och vänd sedan röret upp och ned en sista gång. Sätt ned röret i mätaren och tryck på knappen för att mäta värdet. Läs sedan av resultat och ta bort röret. Efter denna procedur kan maskinen stängas av genom att knappen trycks ned tills att ”OFF” visas på skärmen.

För mer information, läs bruksanvisningen genom att klicka på länken nedan.

Miami PHMB Autotest bruksanvisning

Mätvärden

Baquacil PHMB är en särskilt effektiv bakteriedödare. Lämplig nivå ligger mellan 30-50 mg/l. Med en PHMB-nivå på 30-50 mg/l säkerställs en kontinuerlig nedbrytning av de bakterier som överförs till vattnet.

Ett bra pH-värde vid användning av Baquacil ligger omkring 7,2-7,6. Vatten med för lågt pH kan ge ögonsveda, är korrosivt för metalldelarna och kan resultera i grönt vatten om det finns koppar eller kopparlegeringar i din swimmingpool. Vatten med för högt pH kan kännas fett och obehagligt för de badande, se grumligt eller möjlkaktigt ut och ge kalkutfällningar.

Alkaliniteten visar hur stor mängd alkaliska grundsalter som är upplösta i badvattnet. En bra alkalimängd bör hålla mellan 80 och 120 mg/l. Om alkaliniteten är för låg finns det risk för stora svängningar i pH-värdet.

Kalciumhårdhet, eller vattenhårdhet som vi kallar det i dagligt tal, påverkar vattnet och kemikalierna. Om vattnet är för mjukt finns till exempel risk för att det bildas skum i poolen vid Baquacilbehandlingen. Idealvärde 100-200 mg/l.

Baquacil Shock är ett oxidationsmedel som enbart tillsätts periodvis för att syresätta poolvattnet. Detta värde är flyktigt och försvinner efter ett par dagar, varför det inte heller behöver mätas. Rekommenderat värde från tillverkaren är 20-40 ppm.

Listan nedan visar mätämne, vätskan/tablettens namn, optimalt värde.

Baquacil PHMB, Biguande: 30-50 ppm

pH, Phenol Red Indicator: 7,0-7,6

Alkalinitet, ALK – Total Alkalinity: 80-120 ppm

Calcium Hardness (vattenhårdhet), CH1 & CH2: 100-200 ppm

Baquacil Shock, Shock Peroxide (testtabletter): 20-40 ppm

Miami Autotest II

Du kanske också gillar