Hayward Salt & Swim Saltklorinator
search
  • Hayward Salt & Swim Saltklorinator

Hayward Salt & Swim Saltklorinator

13 995 kr
Inkl. moms

Hayward Salt & Swim Saltklorinator är en maskin som omvandlar salt till klor i pooler. Kallas även klormaskin eller saltgenerator. Genom att använda salt direkt i ditt poolvatten gör du ditt eget klor för pool eller spa. Det behövs cirka 3-4 kg salt till varje m³ poolvatten.

Kvantitet

 

Fraktkostnad från 20 kr beroende på vikt. Baquacil kan endast avhämtas i butik eller fri utkörning efter överskommelse.

 

Returer måste ske senast 14 dagar efter leveransdatum. Retur utan medgivande från Mikeli Pool & Spa godkännes ej. Kunden bekostar returfrakten.

Saltklorinator Hayward Salt & Swim är ett system för automatisk klorgenerering för att hålla rent i poolen. För drift krävs en låg salthalt (natriumklorid) i poolvattnet. Salt & Swim rengör poolen automatiskt genom att omvandla saltet till fritt klor som dödar bakterier och alger i vattnet. Efter att ha dödat bakterierna blir kloret åter natriumklorid. Dessa reaktioner fortgår närmast oavbrutet och gör att du inte behöver tillsätta rengöringskemikalier i poolen. Salt & Swim kan hantera reningsbehovet för de flesta hemmapooler på upp till 90 m3. Denna unika och ekonomiska klorautomat använder en utbytbar elektrolytisk cell. Röranslutning 50 mm. Elanslutning 230 Volt. Hur fungerar en saltklorinator? Kloret produceras på ett effektivt sätt när det upplösta saltet passerar genom titanplattorna i saltklorinatorn. Saltklorinatorn är installerad direkt via vattencirkulationen. Poolens underhåll minskar eftersom saltet återanvänds kontinuerligt. Ingen manuell tillsats av klor är i normala fall nödvändig. Tillverkningen av klor sker kontinuerligt, vilket ger en stabil vattenkvalitet och gör att kontroll av poolvattnet inte är nödvändig vid t.ex. semesterresa. Observera dock att en saltklorinator inte läser av klorhalten i poolen, detta måste göras manuellt. Baserat på aspekter såsom temperatur och antalet badande kan saltklorinatorns inställningar därför behöva ställas om flera gånger per säsong. Risker vid användning av saltklorinator En saltklorinator är inte helt automatisk. Detta är en vanlig missuppfattning som lett till att många poolägare fått sina pooler förstörda. En saltklorinator minskar poolens underhåll på det sättet att du själv inte behöver dosera klor. Dock är det fortfarande mycket viktigt att du kontrollerar klorhalten och reglerar den efter behov. Även pH-värdet är viktigt att kontrollera ofta. Aspekter såsom temperatur, antal badande och hur ofta poolen används påverkar hur mycket klor som förbrukas i just din pool. Är det varmt och många badar samtidigt krävs till exempel en större mängd klor för att säkerställa bakteriedesinfektion och bibehålla god vattenkvalitet. Står poolen oanvänd och med poolskydd på under en längre period ska klorproduktionen minskas för att undvika överdosering. Höga klorhalter tillsammans med saltvattnet kan vara mycket skadligt för poolen och de badande. Det kan bland annat orsaka i röda ögon, irriterad hud och kraftigt missfärgad eller blekt liner. Tänk även på att om du har en poolstege i rostfritt är risken stor att denna rostar om du inte är noga med att ta upp den ur poolen då den inte används.

33.100.250